Uppdaterad: 13 augusti 2018

För dig som går i 9:an

Nu står du inför ditt kanske första viktiga val i livet. Någon har redan bestämt sig för vilket program de ska välja, för någon annan är det mer osäkert. Det kan vara svårt att veta vad du vill göra i framtiden.

Det behöver du inte veta, redan i nian. Men om du är studiemotiverad och engagerad: Satsa på en bra gymnasieutbildning! Då ökar dina möjligheter – både för jobb och framtida studier.

På Pauliskolan kan du välja högskoleförberedande program inom samhällsvetenskap, naturvetenskap och teknikvetenskap. På vårt samhällsprogram hittar du vår populära inriktning Bernadottegymnasiet där du får utbildning som riktar sig mot uniformsyrken. På vårt naturvetenskapsprogram kan du som gillar CSI få göra utredningar i
labbmiljö i profilen Kriminalteknik! Gör häftiga husritningar i 3D på vår
teknikprofil ”samhällsbyggande och miljö”. Ja, detta är bara några exempel på vad vi kan erbjuda just dig!

Vi vill gärna att du ska få se en vardag hos oss därför rekommenderar vi dig att boka in en skuggning där du följer en elev under en skoldag hos oss. Du får träffa elever som går här, ställa frågor till våra kunniga lärare och känna efter hur det är att vara elev på Pauliskolan.

På skolan har vi en aktiv elevkår som arbetar för att du som elev ska få en bra skolgång. Elevkåren arbetar för att göra skolan roligare genom att anordna tävlingar. Vi har också en aktiv förening, Pauli idrottsförening (PIF), som driver skolans inne- och utegym.

Läs mer om våra elevföreningar

Mediateket är ett skolbibliotek som fått många fina priser för sitt arbete. Vi har fått utmärkelsen Skolbibliotek i världsklass fem år i rad (2013- 2017). Vi har även blivit årets skolbibliotek 2010 och var nominerad till Årets bibliotek 2013. I Mediateket kan du få hjälp med att leta efter information till ditt skolarbete - eller tips om en bra bok. Det finns flera mysiga läsplatser där du kan sitta och plugga

Läs mediatekets blogglänk till annan webbplats

Vi har en välbesökt restaurang med omtyckt matutbud. Det finns alltid två alternativ på menyn och en välfylld salladsbuffé med diverse tillbehör. Det råder en glad och positiv stämning i restaurangen.

När du börjar gymnasiet kommer du att få ta mer eget ansvar för dina studier. Du kommer att få en individuell studieplan som fungerar som en hjälp för att du ska se hur din gymnasieutbildning är uppbyggd.

Den individuella studieplanen sätter upp mål för dina studier och visar ämnen och kurser som du kommer att studera. Den byggs också upp genom de olika val som du gör under gymnasietiden.

När en kurs är avklarad får du betyg på kursen som läggs in i din studieplan. När en kurs är slut är också betyget fastställt och kommer att räknas med i meritvärdet när du söker vidare till högskola och universitet.

Skugga en elev?

Du som är nyfiken på ett av våra program är välkommen att skugga en elev under en dag. Där får du möjlighet att följa en klass på programmet där du är med på lektioner, träffar lärare, elever och äter i vår skolrestaurang. Med denna dag hoppas vi att du ska känna dig mer säker på ditt gymnasieval.

Önskar du göra studiebesök under året, eller följa en elev kontakta vår studie- och yrkesvägledare.

Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter. *

Foto: Björn Holmberg & Pelle Jernryd