Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 18 april 2019

För dig som går i 9:an

På Pauliskolan kan du välja de högskoleförberedande programmen naturvetenskap, samhällsvetenskap och teknik inklusive Bernadottegymnasiet. Hos oss hittar du också barn- och fritidsprogrammet. Barn- och fritid är ett yrkesprogram där du både får yrkeskompetens samt har möjlighet att skaffa dig grundläggande behörighet för högskolestudier.

Välkommen till Pauliskolan

  • Teknikprogrammet får du bland annat lära dig CAD-teknik, Arduino-programmering, konstruktion och robotteknik.

  • På vårt Samhällvetenskapsprogram erbjuder vi beteendevetenskaplig samt smhällsvetenskaplig inriktning. Som en profil inom beteendevetenskap hittar du också det populära Bernadottegymnasiet, där du får utbildning som riktar sig mot uniformsyrken.

  • Naturvetenskapsprogrammet ingår mycket experimenterande. I specialiseringen kriminalteknik, som vi är ensamma i Malmö om att erbjuda, lär du dig om DNA-teknik och genteknik. Inom medicinteknik fördjupar du dig inom läkemedelskemi och medicinsk forskning.

  • Om du väljer yrkesprogrammet Barn- och fritid får du kunskaper inom pedagogik, psykologi och sociologi. Du har också arbetsplatsförlagt lärande (APL) under minst 15 veckor inom den inriktning du har valt.

  • Pauliskolans är en certifierad FN-skola, vilket betyder att vi valt att fokusera på globala frågor. Detta arbete präglar framförallt vårt samhällsvetenskapliga program. Det finns också en FN- elevförening som du kan engagera dig i.

Pauliskolans inne- och utegym

Intresserad av sport? På Pauliskolan har vi en aktiv idrottsförening, som anordnar idrottsturneringar, den årliga Bernadotteolympiaden samt även E-sport. Som medlem i idrottsföreningen får du också tillgång till skolans populära inne och utegym.

På skolan har vi en aktiv elevkår som arbetar för att du som elev ska få en bra skolgång. Elevkåren arbetar för att göra skolan roligare genom att anordna tävlingar. Vi har också en aktiv förening, Pauli idrottsförening (PIF), som driver skolans inne- och utegym.

Läs mer om våra elevföreningar

Mediateket är ett skolbibliotek som fått många fina priser för sitt arbete. Vi har fått utmärkelsen Skolbibliotek i världsklass fem år i rad (2013- 2017). Vi har även blivit årets skolbibliotek 2010 och var nominerad till Årets bibliotek 2013. I Mediateket kan du få hjälp med att leta efter information till ditt skolarbete - eller tips om en bra bok. Det finns flera mysiga läsplatser där du kan sitta och plugga

Läs mediatekets blogglänk till annan webbplats

Vi har en välbesökt restaurang med omtyckt matutbud. Det finns alltid två alternativ på menyn och en välfylld salladsbuffé med diverse tillbehör.

När du börjar gymnasiet kommer du att få ta mer eget ansvar för dina studier. Du kommer att få en individuell studieplan som fungerar som en hjälp för att du ska se hur din gymnasieutbildning är uppbyggd.

Den individuella studieplanen sätter upp mål för dina studier och visar ämnen och kurser som du kommer att studera. Den byggs också upp genom de olika val som du gör under gymnasietiden.

När en kurs är avklarad får du betyg på kursen som läggs in i din studieplan. När en kurs är slut är också betyget fastställt och kommer att räknas med i meritvärdet när du söker vidare till högskola och universitet.

Skugga en elev?

Du som är nyfiken på ett av våra program är välkommen att skugga en elev under en dag. Där får du möjlighet att följa en klass på programmet där du är med på lektioner, träffar lärare, elever och äter i vår skolrestaurang. Med denna dag hoppas vi att du ska känna dig mer säker på ditt gymnasieval.

Önskar du göra studiebesök under året, eller följa en elev kontakta vår studie- och yrkesvägledare.
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter. *

Foto: Björn Holmberg & Pelle Jernryd