Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 18 april 2019

Om Pauliskolan

Pauliskolan är en skola mitt i pulserande Malmö. Skolan blev år 1853 Sveriges första tekniska läroverk. I dag utbildar vi ca 1 100 gymnasieungdomar inom programmen barn- och fritid, naturvetenskap, samhällsvetenskap och teknik.

I Malmö är vi ensamma om att erbjuda ett naturvetenskapligt program med profilen kriminalteknik. Likaså är vi den enda kommunala skola i Malmö med tekniskt program.

Som en av få skolor i Sverige erbjuder vi också en utbildning inriktad mot uniformsyrken, sk Bernadottegymnasiet. Detta är en profil på inriktningen beteendevetenskap.

Sedan läsåret 18/19 finns också Barn- och fritidsprogrammet på Pauliskolan. Detta är ett yrkesprogram där du både får yrkeskompetens samt har möjlighet att skaffa dig grundläggande behörighet för högskolestudier. Som enda skola i Malmö erbjuder vi bland annat en inriktning som förbereder dig för arbete som personlig assistent eller väktare.

Social och digital mötesplats

Vi är en mötesplats. Här träffas elever från Malmö och andra kommuner runt om i Skåne. Vi ger dig möj­lighet att knyta kontakter med universitet och högskolor, företag och myndigheter. Här finns elevkår, programråd, klassråd och flera föreningar – exempelvis idrottsförening.

Välkommen till Pauliskolan


Åse Nilsson, rektor

På Pauliskolan lägger vi stor vikt vid kunskap och hög social kompetens. Vi vill utveckla våra elever till att ta ansvar för sina studier och bli självständiga och rustade med goda kunskaper för framtiden. Vi möter varje elev där hen befinner sig. Studiero, trivsel och trygghet är viktiga förutsättningar för att lära sig, vi arbetar därför med tydliga regler för att skapa trygghet för dig.

Läs mer om hur vi arbetar på skolan.

Vi har många samarbetspartners. Vi utvecklar hela tiden våra
program och dess inriktningar. Att samarbeta med andra aktörer utanför skolan skapar en bredare utbildning och ger mersmak för våra elever.

Läs mer om våra samarbeten och kontakter.

Funderar du på att söka till Pauliskolan?

Läs mer om hur det är att studera hos oss.

Kunskap är makt –
Makten att forma din egen framtid

VILL DU VETA MER OM GYMNASIET?

malmo.se/gymnasieskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hittar du mer övergripande information om gymnasieskolan; busskort, prövningar, elevhälsa, studiebidrag, försäkring med mera.

Foto: Frasse Franzen & Pelle Jernryd