Uppdaterad: 17 januari 2018

Bernadottegymnasiet

Bernadottegymnasiet är en profil på inriktningen beteendevetenskap, som förbereder för en utbildning till och/eller arbete inom något av de uniformsyrken som skolan samarbetar med.

Vi samarbetar med Bernadottegymnasierna i Boden, Göteborg och Stockholm och årligen genomförs Bernadotte-olympiaden då elever möts för teambuilding och tävling.

Våra samverkansmyndigheter är Försvarsmakten, Kustbevakningen, Polisen, Räddningstjänsten och Tullverket.

Samtliga yrken du förbereds för är aktiva yrken där kontakten med samhället och människan är central. Ledarskap, samhällsengagemang och uniformsintresse är programmets inriktning.

Inom ramen för individuella val kan du exempelvis läsa idrott och hälsa där du förbereds fysiskt för ett uniformsyrke samt naturguidning där friluftsliv och överlevnadskunskap ingår. Utbildningen omfattar även hjärt- och lungräddning samt att pröva för livräddningscertifikat.

Om du vill bli antagen till Bernadottegymnasiet ska du medvetet ha tagit ställning mot främlingsfientlighet, droger och våld och arbeta för demokrati och mänskliga rättigheter.

Representanter för uniformsyrken, så kallade yrkesmentorer, deltar varje vecka i undervisningen. Du träffar dem också genom praktisk verksamhet, myndighetsbesök, gymnasiearbete och deltagande i de uniformerade myndigheternas fortbildning, så kallad figurantverksamhet.

Antagningen till Bernadottegymnasiet görs genom betyg och du bör som elev ha:

• Intresse och lämplighet för uniformsyrken
  • Samhällsengagemang
  • Intresse för idrott och natur- och friluftsliv

INDIVIDUELLA VAL
sammanlagt 200 poäng