Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 13 februari 2018

Samhällsvetenskap

Tycker du om att diskutera samhällsfrågor och de utmaningar som ligger framför oss?


På inriktningen samhällsvetenskap möter du engagerade och kunniga lärare som tränar dig i att analysera och förstå vårt samhälle såväl lokalt som globalt. Du får sätta dig in i aktuella frågor och vara med och diskutera samhällets utveckling.

Tillsammans tar ni er an spännande frågor och ger er ut i samhället för att förstå, diskutera och påverka. Inriktningen har en tydlig koppling till vårt samhälle och avslutas med en fördjupningsresa som kopplas till det du lärt dig.

Inom vår nya profil - hållbar framtid, kommer du att få vara med och arbeta med frågor som har med vår gemensamma framtid att göra.

Vi lever i ett samhälle som förändras snabbt och där globala frågor också får en lokal påverkan. Hur kommer egentligen resultatet av det amerikanska valet att påverka oss framöver? Hur kan vi arbeta för en hållbar utveckling? Och vad kan egentligen politiken påverka i detta?

Detta är den typ av frågor som du kommer att arbeta med om du väljer att studera Samhällsvetenskapliga programmet, profil hållbar framtid på Pauliskolan.

Som ung är du en viktig del av vår gemensamma framtid, du kan vara med och arbeta för en hållbar framtid!

INDIVIDUELLA VAL
sammanlagt 200 poäng

Engelska (7) 100 p
Bild och form 100 p
PROGRAM­FÖRDJUPNING
sammanlagt 300 poäng

Etnicitet & kulturmöten 100 p
Politik och hållbar utveckling 100 p
Globala och sociala utvecklings- och rättvisefrågor 100 p

Vill du veta mer?
Foto: Björn Holmberg & Frasse Franzen

På malmo.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Vad är kakor?