Uppdaterad: 14 maj 2020

Information om distansundervisning med anledning av covid-19

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att gymnasieskolor ska övergå till utbildning på fjärr eller distans.

UTSPARK 3 JUNI

Årets studentavslutningar för våra avgångselever kommer som tidigare meddelats inte att kunna genomföras i traditionella former.

Viktigt att tänka på är att studenten i år blir en intern angelägenhet för en begränsad skara, vilket vi ber er alla respektera.

Utspark - utomhus
Pauliskolans utspark kommer att ske helt utomhus inom skolans område. Inga elever kommer att få vistas inne i någon av skolbyggnaderna (inga undantag). Toaletter kommer att finnas på skolans gård och rökning tillåts som vanligt enbart utanför skolans område.

Tider för utspring
Klasser kommer att springa ut från skolgården enligt schema nedan. Mentor kommer att möta upp sin klass 30 minuter före utsparkstiden. Det är viktigt att respektera tiderna för att minska smittspridning.

Det kommer att bli musik och tal för eleverna inne på skolgården. Observera att endast en klass åt gången kommer att befinna sig på skolans innergård. Klassen springer därefter ut från skolgården mot Löjtnantsgatan där ev. anhöriga tar emot. Efter utspring ombeds ni omgående lämna skolans område. Detta för att undvika stora folksamlingar och göra plats för nästa klass.

Utsparkstider studentavslutning 3 juni

BET17

TE17INa

TE17INb/TE

TE17SA

NA17A

NA17B

BG17A

BG17B

BG17C

SA17

BF17

Anhöriga
Varje elev kommer att få möjlighet att ta med sig 2 anhöriga till utsparken. Biljetter kommer att skickas hem per post till varje elev. Vid utsparken måste därför anhörig ha med sig denna biljett fysiskt (kommer att kontrolleras av ordningsvakt). Anhöriga kommer att släppas in på anvisade och markerade ytor. Vi ber er alla att ta ansvar för och respektera detta.

Personer som tillhör en riskgrupp bör helt avstå att delta vid firandet, och den som uppvisar symptom på sjukdom ska stanna hemma.

Inga studentflak
Transportstyrelsen har på begäran av Folkhälsomyndigheten beslutat att studentflak inte är tillåtet i år.

Trots alla regler att förhålla sig till hoppas vi från skolans sida att det blir en ljus och minnesvärd dag.

Åse Nilsson

Mer info:
Studentkorteger på flak inte tillåtet enligt Transportstyrelsenlänk till annan webbplats
Undvik att bli smittad - info från Folkhälsomyndigheten (pdf)PDF
Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande utsparklänk till annan webbplats

Malmö stads gymnasieskolor övergick till distansundervisning från och med torsdag den 19 mars. Förändringen gäller tills vidare.

Skolbyggnaden är därmed stängd för elever tills vidare, bortsett från följande undantag. Elevhälsan kommer fortsatt att finnas tillgänglig på skolorna via telefon och mejl samt för förbokade individuella möten med elever. Om du som är elev behöver teknisk support gällande din IT-utrustning kan du höra av dig till skolan och boka ett möte för att få hjälp med detta.

Lunch

Lunch kommer inte att serveras på skolan. Därermot kan du som elev anmäla att du vill hämta din skollunch på en av 15 olika skolrestauranger på Malmös grundskolor.

Har du inte fått information om hur du anmäler att du vill hämta ut lunch kontaktar du någon av dina lärare eller rektorn.

Läs mer om möjligheten för elever i Malmös kommunala gymnasieskolor att hämta skollunch.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Pedagogisk webbplats

Elever behöver använda sitt @skola.malmo.se-konto för att få tillgång till Malmö Apps och därigenom undervisningsmaterialet. Utöver skoldatorn kan Malmö Apps även nås via andra datorer, läsplatta och mobil som har tillgång till internetuppkoppling.

Ansvar

Det är varje elevs ansvar att stanna hemma i dessa tider och samtidigt ta ansvar för sina studier.

Vi vädjar också till vårdnadshavare att stötta eleverna i detta ansvar och att alla förstår vikten av att distansundervisningen följs.

Information in ArabicPDF