Uppdaterad: 22 oktober 2018

Pauliskolan har blivit FN-skola

Från och med höstterminsstarten 2018 kan Pauliskolan titulera sig certifierad FN-skola.

I samband med höstterminsstarten fick Sverige sju nya FN-skolor. En av dem var Pauliskolan i Malmö som nu inleder ett samarbete med Svenska FN-förbundet för att öka elevers och lärares engagemang och kunskap om globala frågor.

Att vara FN-skola innebär att skolan erbjuds aktiviteter för att lära elever och lärare mer om mänskliga rättigheter, hållbar utveckling och fred och säkerhet. Sammanlagt finns i dag 39 FN-skolor runt om i landet.

– Intresset för att bli FN-skola fortsätter att vara stort, vilket är glädjande. Våra FN-skolor bidrar till att öka kunskapen om globala frågor och vi välkomnar Pauliskolan i kretsen, säger Petra Hallebrant, generalsekreterare i Svenska FN-förbundet.

Skolornas samarbete med FN-förbundet omfattar bland annat stöd till elevföreningar, FN-information och pedagogiska tips, temadagar, FN-rollspel och fördjupad fortbildning. Dessutom kan skolorna teckna sig för tilläggstjänster som studieresor till FN-kontor.

Läs mer om FN-skolor på https://fn.se/fnskola/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

VAD ÄR EN FN-SKOLA?

Foto: Fredrik L’Estrade, Tajana Krznar och Björn Martinsson tar emot ett diplom från Svenska FN-förbundets generalsekreterare Petra Hallebrant (th) som bevis på att Pauliskolan i Malmö nu är certifierad FN-skola.