Uppdaterad: 31 maj 2021

Studentutspark 2 juni 2021

Vi har kämpat för att på bästa sätt försöka skapa en minnesvärd och fin utspark för er studenter. Som ni förstår så måste utsparken under rådande pandemi bli annorlunda jämfört med hur det brukar vara.

Viktigt att tänka på är att studenten i år blir en intern angelägenhet för en begränsad skara, vilket vi ber er alla att respektera. Eleverna kommer att springa ut klassvis mot Kungsgatan. Publiken är begränsad till max 4 anhöriga per elev.

Utspark utomhus

Pauliskolans utspark kommer att ske utomhus inom skolans område. Klasser kommer att springa ut enligt schema nedan. Mentor kommer att möta upp sin klass enligt schemat och festligheterna för eleverna sker på skolans innergård.

Det är viktigt att respektera tiderna för att minska sprittspridning. Observera att parkering på skolgården inte är tillåten!

Information till dig som tar studenten

1. Du och din klass samlas vid feststart vid Löjtnantsgatan mellan A och D-huset. Här möter din mentor upp.

2. Du går tillsammans med din klass in på skolgården där firandet kommer att ske. Det kommer att bli enklare förtäring, musik, tal, bildvisning och gruppfotografering för er inne på skolgården.

3. Du och din klass kommer därefter gå genom B/C huset för att sedan springa ut genom C1 (mot Kungsgatan) där ev. anhöriga tar emot.

4. Efter utspringet lämna omgående skolans område. Detta för att undvika stora folksamlingar och göra plats för nästa klass.

Tider för feststart och utspring

Avgångsklasserna kommer att samlas och springa ut enligt följande schema:

KLASS

FESTSTART

KLOCKSLAG UTSPRING

BF18A

BF18B

SA18

BET18A

BET18B

BG18A

BG18B

TE18IN

TE18TE

TE18SA

NA18A

NA18B

Anhöriga

Varje elev kommer att få möjlighet att ta med sig max 4 anhöriga till utsparken. Biljetter skickas hem till eleverna. Det är viktigt att ni anhöriga tar med och visar upp dessa biljetter vid utsparken. Anhöriga släpps inte alls in på skolgården utan tar emot eleverna på anvisade och markerade ytor utanför grindarna mot Kungsgatan.

Efter utspringet lämna omgående skolans område. Detta för att undvika stora folksamlingar och göra plats för nästa klass.Vi ber er alla att ta ansvar för och respektera detta.

Live-sändning
Utspringen mot Kungsgatan kommer att live-sändas.

Här kan du följa vår live-sändning när eleverna springer ut mot Kungsgatanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (länk till extern sida)

Karta över skolgård och området kring skolan med anvisningar.

Skiss över Pauliskolan. Ev. anhöriga tar emot studenterna vid Kungsgatan.

Förhållningsregler enligt Smittskydd Skånes rekommendation

Innan utspark får eleverna och anhöriga information om förhållningsreglerna som gäller under utsparken – enligt Smittskydd Skånes rekommendation.

Samma förhållningsregler gäller personal.

• Håll fysiskt avstånd till varandra, minst 2 meter.
• Tvätta händerna ofta
• Nysa och hosta i armvecket
• Stanna hemma vid sjukdom, även vid lindriga besvär

Med önskan om en minnesvärd dag!

Trots alla regler att förhålla sig till hoppas vi från skolans sida att det blir en ljus och minnesvärd dag. En dag fylld av glädje för er studenter!

Folkhälsomyndigheten uppmanar till att allt inte är som vanligt. Fortsätt hålla avstånd och följ restriktioner.

Foto: Malin Eliasson och Folkhälsomyndigheten