Uppdaterad: 03 september 2019

För dig som går i 9:an

På Pauliskolan kan du välja de högskoleförberedande programmen naturvetenskap, samhällsvetenskap och teknik inklusive Bernadottegymnasiet. Hos oss hittar du också yrkesprogrammet barn- och fritid. På detta program får du yrkeskompetens samt har möjlighet att skaffa dig grundläggande behörighet för högskolestudier.

Pauliskolans är en certifierad FN-skola, vilket betyder att vi valt att fokusera på globala frågor. Detta arbete präglar framförallt vårt samhällsvetenskapliga program. Det finns också en FN- elevförening som du kan engagera dig i.

Pauliskolans inne- och utegym

Intresserad av sport? På Pauliskolan har vi en aktiv idrottsförening, som anordnar idrottsturneringar, den årliga Bernadotteolympiaden samt även E-sport. Som medlem i idrottsföreningen får du också tillgång till skolans populära inne och utegym.

Välkommen att besöka skolan! Vi har öppet hus följande datum:
18 november kl 18.00-20.00
20 januari kl 18.00-20.00

På skolan har vi en aktiv elevkår som arbetar för att du som elev ska få en bra skolgång. Elevkåren arbetar för att göra skolan roligare genom att anordna tävlingar. Vi har också en aktiv förening, Pauli idrottsförening (PIF), som driver skolans inne- och utegym.

Läs mer om våra elevföreningar

Mediateket är ett skolbibliotek som fått många fina priser för sitt arbete. Vi har fått utmärkelsen Skolbibliotek i världsklass fem år i rad (2013- 2017). Vi har även blivit årets skolbibliotek 2010 och var nominerad till Årets bibliotek 2013. I Mediateket kan du få hjälp med att leta efter information till ditt skolarbete - eller tips om en bra bok. Det finns flera mysiga läsplatser där du kan sitta och plugga

Läs mediatekets blogglänk till annan webbplats

Vi har en välbesökt restaurang med omtyckt matutbud. Det finns alltid två alternativ på menyn och en välfylld salladsbuffé med diverse tillbehör.

När du börjar gymnasiet kommer du att få ta mer eget ansvar för dina studier. Du kommer att få en individuell studieplan som fungerar som en hjälp för att du ska se hur din gymnasieutbildning är uppbyggd.

Den individuella studieplanen sätter upp mål för dina studier och visar ämnen och kurser som du kommer att studera. Den byggs också upp genom de olika val som du gör under gymnasietiden.

När en kurs är avklarad får du betyg på kursen som läggs in i din studieplan. När en kurs är slut är också betyget fastställt och kommer att räknas med i meritvärdet när du söker vidare till högskola och universitet.

Foto: Björn Holmberg & Pelle Jernryd