Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 26 oktober 2020

För dig som går i 9:an

På Pauliskolan kan du välja de högskoleförberedande programmen naturvetenskap, samhällsvetenskap och teknik inklusive Bernadottegymnasiet. Hos oss hittar du också yrkesprogrammet barn- och fritid. På detta program får du yrkeskompetens samt har möjlighet att skaffa dig grundläggande behörighet för högskolestudier.

Häng med in i våra fina lokaler (film)


Pauliskolan är en certifierad FN-skola, vilket betyder att vi valt att fokusera på globala frågor. Det finns också en FN- elevförening som du kan engagera dig i.

Pauliskolans inne- och utegym

Intresserad av sport? På Pauliskolan har vi en aktiv idrottsförening, som anordnar idrottsturneringar, den årliga Bernadotteolympiaden samt även E-sport. Som medlem i idrottsföreningen får du också tillgång till skolans populära inne och utegym.

HÖSTEN 2020
Digitala öppet hus och informationskvällar

Under rådande omständigheter med Covid-19 kommer vi inte kunna öppna upp dörrarna till ett fysiskt öppet hus vid ett och samma tillfälle.

Istället kommer vi erbjuda digitalt öppet hus under följande kvällar. Observera att olika program presenteras vid de olika datumen:

Digitala öppet hus

 • 16 november kl 18.00-20.00 - Digitalt öppet hus för Naturvetenskapsprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammen (Bernadotte, Beteendevetenskap och Samhällsvetenskap).

 • 18 november kl 18.00-20.00 - Digitalt öppet hus för och Teknikprogrammet och Barn- och fritidsprogrammet.

Informationskvällar på skolan - föranmälan krävs
Eftersom vi vet värdet av att besöka skolan fysiskt och få en känsla för skolan, så kommer vi erbjuda informationskvällar fysiskt på skolan. För allas trygghet så kommer vi att begränsa antalet besöksplatser till dessa informationskvällar. Om du vill komma till en informationskväll så behöver du därför göra föranmälan via formulär (bokningslänk kommer).

 • Informationskväll - Naturvetenskapsprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammen (Bernadotte, Beteendevetenskap och Samhällsvetenskap)
  16 november kl 18.00-20.00
  Bokningslänk kommer att publiceras här.

 • Informationskväll - Barn- och fritidsprogrammet och Teknikprogrammet:
  18 november kl 18.00-20.00
  Bokningslänk kommer att publiceras här.

VÅREN 2021

Öppet hus

18 januari kl 18.00-20.00
Vi återkommer med info om detta öppet hus.

Utöver dina studier på Pauliskolan har du möjlighet att engagera dig i föreningar samt delta i olika arrangemang som intresserar dig. Pauliskolans FN-elevförening, idrottsförening och e-sport är några exempel.

Läs mer om våra elevföreningar

Vi är stolta över vårt fina Mediatek, som fått utmärkelse som skolbibliotek i världsklass flera år i rad. Skolbiblioteket är en integrerad del av skolans pedagogiska arbete. Våra skolbibliotekarier samarbetar med skolans pedagogiska personal för att stärka elevernas kunskaper och vetenskapliga förhållningssätt. Bibliotekarierna tipsar och inspirerar till läsning samt anordnar bokcirkelgrupp för elever. Det anordnas också flera arrangemang i Mediateket under året.

Läs mediatekets blogglänk till annan webbplats

Vi har en välbesökt restaurang med omtyckt matutbud. Det finns alltid två alternativ på menyn och en välfylld salladsbuffé med diverse tillbehör.

När du börjar gymnasiet kommer du att få ta mer eget ansvar för dina studier. Du kommer att få en individuell studieplan som fungerar som en hjälp för att du ska se hur din gymnasieutbildning är uppbyggd.

Den individuella studieplanen sätter upp mål för dina studier och visar ämnen och kurser som du kommer att studera. Den byggs också upp genom de olika val som du gör under gymnasietiden.

När en kurs är avklarad får du betyg på kursen som läggs in i din studieplan. När en kurs är slut är också betyget fastställt och kommer att räknas med i meritvärdet när du söker vidare till högskola och universitet.

Foto: Freddy Billqvist
Film: Frasse Franzén