Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 03 september 2019

Elevkår och föreningar

En förening är ett utmärkt sätt att hitta och skapa vänskapsband. Lär dig om ledarskap, ansvar och service. Ett aktivt föreningsengagemang under studietiden är dessutom en bra referens att skriva på ditt CV när du söker framtida jobb.

Pauliskolans Elevkår

Elevkåren vill se till att alla elever på Pauliskolan ska få en så bra gymnasietid som möjligt. Genom en framgångsrik elevkår kan det skapas en mer givande skoltid för eleverna på skolan. Fördelen är att du kan vara med och göra skolan och din egen skoltid rolig och minnesvärd.

Läs mer om vår elevkårlänk till annan webbplats

FN-elevförening

Pauliskolan är en certifierad FN-skola och har därmed också en egen FN-elevförening. Elever från samhällsvetenskapsprogrammet är engagerade i föreningen som arbetar med att sprida information till sina klasskamrater om mänskliga rättigheter, fred och utvecklingsfrågor. FN-elevföreningen får stöd i sitt arbete via FN-förbundet, som stöttar med material och utbildning.

Några av medlemmarna i Pauliskolans FN-elevförening

Några av medlemmarna i FN-elevföreningen. Från vänster till höger:
Julia Härkönen Arbelius, Donna Cobbah och Endrit Kabashi
Foto: Malin Eliasson


Pauliskolans idrottsförening (PIF)

Tycker du om idrott och vill ha möjligheten att påverka? Då kan du bli medlem i skolans idrottsförening, Pauliskolans idrottsförening (PIF). De arrangerar till exempel turneringar och idrottsdagar. När du blir medlem får du även tillgång till skolans välutrustade gym.

Läs mer om vår idrottsförening PIF.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Foto: Frasse Franzen