Uppdaterad: 04 februari 2020

Elevkår och föreningar

En förening är ett utmärkt sätt att hitta och skapa vänskapsband. Lär dig om ledarskap, ansvar och service. Ett aktivt föreningsengagemang under studietiden är dessutom en bra referens att skriva på ditt CV när du söker framtida jobb.

FN-elevförening

Föreningen består av engagerade elever som träffas regelbundet och arbetar aktivt för att sprida förståelse, engagemang och delaktighet kring de globala målen. Du som elev har möjlighet att delta i utbildningar och studiebesök både inom och utanför Sveriges gränser samt skriva ditt gymnasiearbete om något av de globala målen.

FN-elevföreningen får stöd i sitt arbete via FN-förbundet, som stöttar med material och utbildning.

Några av medlemmarna i Pauliskolans FN-elevförening

Några av medlemmarna i FN-elevföreningen. Från vänster till höger:
Julia Härkönen Arbelius, Donna Cobbah och Endrit Kabashi

Klassråd, programråd och skolråd

På Pauliskolan har du möjlighet att engera dig och påverka på skolan. Du kan delta i olika forum på skolan, såsom klassråd, programråd och skolråd.

Pauliskolans musikförening

Musikföreningen är till för dig som gillar att sjunga och spela instrument. Vill du sjunga i kör eller spela i band så är detta en förening för dig!

Pauliskolans Elevkår

Elevkåren vill se till att alla elever på Pauliskolan ska få en så bra gymnasietid som möjligt. Genom en framgångsrik elevkår kan det skapas en mer givande skoltid för eleverna på skolan. Fördelen är att du kan vara med och göra skolan och din egen skoltid rolig och minnesvärd.

Idrottsförening med E-sportengagemang

Intresserad av sport? På Pauliskolan har vi en aktiv idrottsförening, PIF. Ett medlemskap i PIF kostar 200 kr/läsår. Som medlem i PIF får du tillgång till skolans populära inne- och utegym. Är du medlem i PIF har du också möjlighet att bilda din egen underförening för den idrott du är intresserad av.

På skolan finns det ett stort engagemang och intresse för e-sport. Exempelvis tävlade Pauliskolans elever mot andra skolor i e-sportturneringen Gymnasiemästerskapet under 2019.

Läs mer om vår idrottsförening PIF.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Utegym

Foto: Frasse Franzen och Malin Eliasson