Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 25 mars 2021

Så arbetar vi

På Pauliskolan vill vi skapa de bästa förutsättningarna för att våra elever ska bli framgångsrika i sina studier. Vi har många förstahandssökande till våra program med hög kvalitet.

Vårt mål är att du utifrån din egen förmåga ska lyckas med studierna. Det innebär att vi ställer krav och förutsätter att du också tar ditt ansvar. Genom aktiv medverkan i elevråds- och klassrådsarbetet eller i någon av skolans elevföreningar kan du påverka och göra en bra skola ännu bättre.

I det dagliga arbetet känner vi alla arbetsglädje, gemenskap och trygghet. All personal, alla elever och deras vårdnadshavare känner delaktighet i skolans arbete genom faktiskt inflytande.

Elever och lärare interagerar vid laboration

Mediateket är vårt skolbibliotek som fått många fina priser för sitt arbete. Vi har fått utmärkelsen Skolbibliotek i världsklass fem år i rad (2013- 2017). Vi har även blivit årets skolbibliotek 2010 och var nominerad till Årets bibliotek 2013.

I Mediateket kan du få hjälp med att leta efter information till ditt skolarbete - eller tips om en bra bok. Det finns flera mysiga läsplatser där du kan sitta och plugga.

I enlighet med examensmålen och skolans devis “kunskap är makt” leder bibliotekarierna lektioner för att utveckla elevernas informationskunnighet. Avstamp tas i den aktuella kursens centrala innehåll. Bibliotekarierna handleder även elever enskilt eller i grupp. På detta sätt lär sig eleverna att självständigt söka, välja ut och kritiskt granska information.

Mediateket erbjuder bokprat, boksamtal, bokattacker och stöd vid läsprojekt. Bibliotekarierna arbetar med att hitta litteratur som engagerar och föder ett intresse att läsa.

 • Bokattacker ­ bibliotekarien gör ett kort besök i klassrummet för att berätta om en bok och läsa högt ur den.
 • Bokprat ­ i samband med en klass eller grupp ska läsa en roman kan bibliotekarien hålla ett bokprat. Bibliotekarien berättar då
  om flera olika böcker, ofta utifrån ett tema.
 • Boksamtal ­ bibliotekarien pratar med elever i
  smågrupper om en bok de alla har läst tillsammans med undervisande lärare.
 • Läsprojekt ­ i samband med större läsprojekt kan
  läraren ta hjälp av bibliotekarien om så önskas.

Besök gärna Mediatekets blogg.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Pauli Akademi är en serie av offentliga föreläsningar i aktuella teman med ledande personer inom sina områden. Föreläsningarna är gratis och sker i salen Zablocki (sal B411) på Pauliskolan.

I dagens skolsystem kan det vara svårt att veta ”vad har jag för ansvar?” när det gäller elevens lärande.

Läs mer om trivsel, trygghet och kvalitet.

P.g.a. Covid-19 erbjucer Mattecentrum just nu digitala räknestugor varje onsdag mellan kl. 17.00-19.00. Du möter volontärer via video-verktyget Microsoft Teams.

I vanliga fall finns volontärer från Mattecentrum på plats fysiskt på skolan på onsdagskvällar.

Mattecentrum är en ideell förening som sedan 2008 erbjuder gratis läxhjälp i matte till barn och unga. 

Läs mer om Mattecentrum och digital räknestugalänk till annan webbplats

Exempel på studiebesök och språkresor

 • Kanarieöarna i en introduktionskurs i sjömanskap under tio dagar - på samhällsvetenskapligt program med inriktning mot uniformsyrken.
 • Bett Mässan i London för studerande i datorteknik.
  Frankrike, Tyskland och Spanien för elever med fördjupning i moderna språk.
 • Olika besök vid institutioner vid Lunds universitet för fördjupningar i olika discipliner inom naturvetenskapliga området.
 • Studieresa för vårt samhällsvetenskapliga program till Polen; Krakow och Auschwitz.

Foto: Freddy Billqvist & Björn Holmberg