Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 25 mars 2021

Fritid och hälsa

Inriktningen passar bra för dig som vill arbeta med människors hälsa och inom olika fritids- och friskvårdsverksamheter. Du förbereds till exempel för arbete som idrotts- och aktivitetsledare. Inriktningen utvecklar din förmåga att möta och pedagogiskt leda människor i alla åldrar utifrån ett hälsofrämjande perspektiv.

Elever syns vandrande bakifrån på Söderåsens nationalpark


Du lär dig om fritid, hälsa och friskvård. Du får träna på vanliga uppgifter på fritids- och friskvårdsanläggningar och kundbemötande. Du får lära dig om hur man planerar och marknadsför en fritids- eller friskvårdsanläggning. Under utbildningen ges möjlighet till fördjupning inom kost och hälsa. 

Du får också lära dig om fritidens och idrottens betydelse för människors hälsa, lärande och växande.

Inriktningen ger möjlighet till jobb som t.ex. personal på badanläggningar/sporthallar, personal på idrotts- och fritidsanläggningar eller personlig tränare.


Våra elever berättar om inriktningen

INDIVIDUELLA VAL
sammanlagt 200 poäng

Engelska (6) 100 p
Bild och form 100 p

PROGRAM­FÖRDJUPNING
sammanlagt 600 poäng

Svenska / svenska som andraspråk (3)100 p
Aktivitetsledarskap100 p
Idrott och hälsa (2)100 p
Naturguidning (1) 100 p
Etnicitet & kulturmöten 100 p
Ungdomskulturer 100 p

Vill du veta mer?
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter. * (obligatorisk)
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter.

Foto: Stefan Samuelsson & Colourbox.com
Film: Frasse Franzén