Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 29 januari 2020

Fritid och hälsa

Inriktningen passar bra för dig som vill arbeta med människors hälsa och inom olika fritids- och friskvårdsverksamheter. Du förbereds till exempel för arbete som idrotts- och aktivitetsledare. Inriktningen utvecklar din förmåga att möta och pedagogiskt leda människor i alla åldrar utifrån ett hälsofrämjande perspektiv.


Du lär dig om fritid, hälsa och friskvård. Du får träna på vanliga uppgifter på fritids- och friskvårdsanläggningar och kundbemötande. Du får lära dig om hur man planerar och marknadsför en fritids- eller friskvårdsanläggning.

Du får också lära dig om fritidens och idrottens betydelse för människors hälsa, lärande och växande.

Inriktningen ger möjlighet till jobb som t.ex. personal på badanläggningar/sporthallar, personal på idrotts- och fritidsanläggningar eller personlig tränare.

INDIVIDUELLA VAL
sammanlagt 200 poäng

Engelska (6) 100 p
Bild och form 100 p

PROGRAM­FÖRDJUPNING
sammanlagt 600 poäng

Svenska / svenska som andraspråk (3)100 p
Aktivitetsledarskap100 p
Idrott och hälsa (2)100 p
Naturguidning (1) 100 p
Etnicitet & kulturmöten 100 p
Ungdomskulturer 100 p

Vill du veta mer?
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter. * (obligatorisk)
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter.

Foto: Pelle Jernryd & Colourbox.com