Uppdaterad: 28 juni 2019

Introduktionsprogram

För dig som vill bli behörig till ett nationellt program eller hitta en väg ut i arbetslivet. På våra introduktionsprogram har du en individuell studieplan som ligger till grund för utbildningen. Du studerar på heltid.

Utbildningen vänder sig till dig som vill läsa Teknikprogrammet, men som behöver individuella anpassningar. På det förstärkta programmet läser du i lugnare takt och får extra stöd för att lyckas med din utbildning.

Under sommaren 2019 kommer vi att bygga om och anpassa ett våningsplan till det förstärkta programmet. Det kommer att vara avskilt och med egen ingång, allt för att det skall vara lugnt.

Upplägg:

• 10-12 elever i klassen
  • 1 resurs kopplad till klassen
  • Hemklassrum
  • Få lärare
  • Sammanhållna dagar
  • 4 År
  • Tidig överlämning och intervjuer
  • Individuella anpassningar
  • Samma utbildning, kvalitet och förkunskapskrav

Programinriktat individuellt val – Barn och fritid

Utbildningen vänder sig till dig som vill studera på det nationella Barn- och fritidsprogrammet men saknar behörighet att komma in. Du tänker dig en framtid där du arbetar med barn, ungdomar och vuxna, inom pedagogiska och sociala yrkesområden.

På programinriktat individuellt val följer du undervisningen i en nationell klass. Samtidigt läser du de kurser som saknas för behörighet till nationellt yrkesprogram.

Språkintroduktion är ett gymnasieprogram för dig som behöver läsa mer svenska för att bli behörig till en annan utbildning. Meningen är att du ska lära dig så mycket svenska så att du kan gå vidare till en annan utbildning på gymnasiet, på komvux, på högskolan eller till yrkeslivet.

Vill du veta mer?

Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter. * (obligatorisk)

Foto: Frasse Franzén