Uppdaterad: 21 januari 2020

Introduktionsprogram

För dig som vill bli behörig till ett nationellt program eller hitta en väg ut i arbetslivet. På våra introduktionsprogram har du en individuell studieplan som ligger till grund för utbildningen. Du studerar på heltid.

Utbildningen vänder sig till dig som vill läsa Teknikprogrammet, men som behöver individuella anpassningar. På det förstärkta programmet läser du i lugnare takt och får extra stöd för att lyckas med din utbildning.

Upplägg:

• 10-12 elever i klassen
  • 1 resurs kopplad till klassen
  • Hemklassrum
  • Få lärare
  • Sammanhållna dagar
  • 4 År
  • Tidig överlämning och intervjuer
  • Individuella anpassningar
  • Samma utbildning, kvalitet och förkunskapskrav

Barn och fritid
Utbildningen vänder sig till dig som vill studera på det nationella Barn- och fritidsprogrammet men saknar behörighet att komma in. Du tänker dig en framtid där du arbetar med barn, ungdomar och vuxna, inom pedagogiska och sociala yrkesområden.

På programinriktat val följer du undervisningen i en nationell klass. Samtidigt läser du de kurser som saknas för behörighet till nationellt yrkesprogram. Antagning till programinriktat val görs i mån av plats efter att alla behöriga sökande till det nationella programmet fått plats.

Generell info om programinriktat val.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Yrkesintroduktion vänder sig till dig som saknar godkända betyg för behörighet till ett yrkesprogram. Du får en yrkesinriktad utbildning med målet att du ska kunna söka till ett yrkesprogram eller få ett arbete.

Teknik
Språkintroduktion är ett gymnasieprogram för dig som behöver läsa mer svenska för att bli behörig till en annan utbildning. Meningen är att du ska lära dig så mycket svenska så att du kan gå vidare i gymnasieskolan eller till annan utbildning.

Barn- och fritid

Pauliskolan erbjuder också programinriktat val på naturvetenskaps-, samhällsvetenskaps- och teknikprogrammet.

Programinriktat val erbjuds i mån av plats på alla nationella program.

Läs mer om programinriktat val.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vill du veta mer?

Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter. * (obligatorisk)

Foto: Frasse Franzén