Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 28 juni 2019

Beteendevetenskap

Är du nyfiken på varför människor beter sig som de gör? Utbildningen ger dig kunskaper om människors utveckling och samspel i olika sammanhang. Du lär dig att förstå samhället ur olika perspektiv och människors livsvillkor i samhället.

Inriktningen beteendevetenskap - profil psykologi på samhällsvetenskaps-programmet ger dig kunskaper om kommunikation, lärande och ledarskap. Du tränas i att analysera människors situation ur olika perspektiv och förstå varför vi människor beter oss som vi gör.

Detta är en utbildning för dig som är intresserad av människor och i
framtiden vill jobba med yrken såsom t.ex. kurator, lärare eller psykolog.

På vårt beteendevetenskapliga program får du bland annat vara med om beteendedagarna. Du får då träffa olika representanter som arbetar med beteendevetenskapliga yrken.

”Jag valde beteende för att det är ett brett program med intressanta ämnen såsom psykologi och sociologi.”

Sara Ilvermark, elev på beteendevetenskapliga programmet

Profilen ger dig kunskaper om människors utveckling och samspel i olika sammanhang. Under samtliga tre år studerar du psykologi, exempelvis socialpsykologi och rättssociologi. Du kommer även att läsa kurser såsom etnicitet och kulturmöten samt sociologi.

INDIVIDUELLA VAL
sammanlagt 200 poäng

Du kan bl a välja:
Engelska (7) 100 p
Bild och form 100 p
Entreprenörskap 100 p

PROGRAM­FÖRDJUPNING
sammanlagt 300 poäng

Etnicitet & kulturmöten 100 p
Kriminologi 100 p
Psykologi 100 p

Vill du veta mer?
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter. * (obligatorisk)
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter.

Foto: Malin Eliasson & Frasse Franzen & Freddy Billqvist