Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 29 januari 2020

Beteendevetenskap

Är du nyfiken på varför människor beter sig som de gör? Utbildningen ger dig kunskaper om människors utveckling och samspel i olika sammanhang. Du lär dig att förstå samhället ur olika perspektiv och människors livsvillkor i samhället.

Om du är intresserad av människor och funderar på att jobba som kurator, lärare eller psykolog i framtiden är denna inriktning ett bra alternativ för dig.

Inriktningen beteendevetenskap ger dig kunskaper om kommunikation, ledarskap och lärande. Under utbildningen får du kunskaper om människors utveckling och samspel i olika sammanhang.

Under samtliga tre år studerar du psykologi där du fördjupar dig i bland annat socialpsykologi och rättssociologi. Du läser också kurserna etnicitet och kulturmöten samt sociologi och specialiseringskursen kriminologi.

Du har möjlighet att genomföra fältstudier utomlands. Dessutom kan du välja att arbeta med FN:s globala mål genom att vara aktiv i vår FN-elevförening.

Profilen ger dig kunskaper om människors utveckling och samspel i olika sammanhang. Under samtliga tre år studerar du psykologi, exempelvis socialpsykologi och rättssociologi. Du kommer även att läsa kurser såsom etnicitet och kulturmöten samt sociologi.

INDIVIDUELLA VAL
sammanlagt 200 poäng

Du kan bl a välja:
Engelska (7) 100 p
Bild och form 100 p
Entreprenörskap 100 p

PROGRAM­FÖRDJUPNING
sammanlagt 300 poäng

Etnicitet & kulturmöten 100 p
Kriminologi 100 p
Psykologi 100 p

Vill du veta mer?
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter. * (obligatorisk)
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter.

Foto: Malin Eliasson & Frasse Franzen & Freddy Billqvist