Uppdaterad: 28 juni 2019

Samhällsvetenskap

Tycker du om att diskutera samhällsfrågor och de utmaningar som ligger framför oss? Pauliskolan är en certifierad FN-skola, vilket präglar vårt samhällsvetenskapliga program.

På inriktningen samhällsvetenskap möter du engagerade och kunniga lärare som tränar dig i att analysera och förstå vårt samhälle såväl lokalt som globalt. Du får sätta dig in i aktuella frågor och vara med och diskutera samhällets utveckling. Inriktningen avslutas med en fördjupningsresa som kopplas till det du lärt dig under utbildningen.

Under utbildningens gång tar ni er an spännande frågor och ger er ut i samhället för att förstå, diskutera och påverka. Inriktningen har en tydlig koppling till vårt samhälle, såsom Agenda 2030. Med sina 17 mål och 169 delmål är detta den mest ambitiösa agenda för hållbar utveckling som någonsin antagits av världens länder.

Om du brinner extra för globala frågor kan du engagera dig i skolans FN-elevförening. Eleverna i föreningen erbjuds specifika kurser i FN-förbundets regi.

Syftet är att sprida kunskap och skapa elevengagemang på hela skolan bland annat genom olika FN-aktiviteter.

Läs mer om vår FN-elevförening.

Inom vår profil - hållbar framtid, kommer du att få vara med och arbeta med frågor som har med vår gemensamma framtid att göra.

Vi lever i ett samhälle som förändras snabbt och där globala frågor också får en lokal påverkan. Hur kan vi arbeta för en hållbar utveckling? Och vad kan egentligen politiken påverka i detta?

Detta är den typ av frågor som du kommer att arbeta med om du väljer att studera samhällsvetenskapliga programmet, profil hållbar framtid på Pauliskolan.

Som ung är du en viktig del av vår gemensamma framtid. Du kan vara med och arbeta för en hållbar framtid!

INDIVIDUELLA VAL
sammanlagt 200 poäng

Du kan bl a välja:
Engelska (7) 100 p
Entreprenörskap 100 p
Naturkunskap (2) 100 p

PROGRAM­FÖRDJUPNING
sammanlagt 300 poäng

Etnicitet & kulturmöten 100 p
Politik och hållbar utveckling 100 p
Globala och sociala utvecklings- och rättvisefrågor 100 p

Vill du veta mer?