Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 22 juni 2021

Teknikprogrammet

Vill du omforma världen? Börja på ett program med målet att skapa innovativa lösningar på framtidens utmaningar! Som enda gymnasieskola i Malmö erbjuder vi fyra inriktningar på teknikprogrammet. Det gör vi för vi tror att stora idéer kommer när man ser saker ur många olika perspektiv.

Vill du lära dig att arbeta med laserskärare, 3D-printrar och andra moderna tillverkningstekniker? På Pauliskolan har vi ett rikt utrustat robot- och elektroniklabb, där du bland annat kan skapa kreativa designer.

Teknikprogrammet på Pauliskolan är certifierat enligt de kvalitetskriterier som Teknikcollege Skåne ställer. Vi har nära samarbete med företag och universitet i regionen. Våra utbildningar är därför anpassade till de behov som företag har och vi har verklighetsförankrad teknik på Pauliskolan. Studiebesök på företag och föreläsare från näringslivet ingår också i din utbildning hos oss.

Gemensamt för alla inriktningar är ett första år med teknik, fysik, matematik samt CAD som bas. Vill du utöka din behörighet kan du välja till exempel fysik 2 och matematik 5.

Inriktningen design och produktutveckling är utbildningen för dig som har idéer om hur du ska förbättra saker du använder. På inriktningen lär du dig om produktutveckling och formgivning med hjälp av datorstyrda program.

Läs mer om inriktningen design och produktutveckling

Informations- och medieteknikinriktningen är utbildningen för dig som vill arbeta med datorer. Programmeringskurserna är viktiga för att förstå hur datorn fungerar och nödvändig om du vill utnyttja datorns fulla kapacitet.

Läs mer om inriktningen informations- och medieteknik.

Här får du lära dig att utforma utomhus- och boendemiljöer. Utbildningen ger dig en bra grund om du vill läsa vidare på högskola eller universitet. Du får en inblick i vad olika typer av arkitekt- yrken, t ex bygg-, landskaps- eller inredningsarkitekt arbetar med.

Läs mer om inriktningen samhällsbyggande och miljö.

På inriktningen får du fördjupade kunskaper inom teknik, matematik och fysik och därmed en bra grund för att läsa vidare på teknisk högskola eller universitet. Du får också arbeta med olika arbetsmetoder och verktyg för ingenjörer.

Läs mer om inriktningen teknikvetenskap.

POÄNGPLAN
TEKNIKPROGRAMMET


Gymnasiegemensamma ämnen

1100 poängEngelska (5-6)

200 pHistoria

50 pIdrott och hälsa

100 pMatematik (1c-3c)

300 pReligionskunskap

50 pSamhällskunskap

100 pSvenska (1-3) / Svenska som andraspråk (1-3)

300 pProgramgemensamma ämnen

400 poängFysik (1)

150 pKemi (1)

100 pTeknik (1)

150 pInriktningsämnen

300 poängInriktning design och produktutveckling
Bild och form (1a1)

50 pCAD (1)

50 pDesign (1)

100 pKonstruktion (1)

100 pInriktning informations- och medieteknik
Dator- och nätverksteknik

100 pProgrammering (1)

100 pWebbutveckling (1)

100 pInriktning samhällsbyggande och miljö
Arkitektur – hus

100 pHållbart samhällsbyggande

100 pByggnadsverk

100 pInriktning teknikvetenskap
Fysik (2)

100 pMatematik (4)

100 pTeknik (2)

100 pIndividuella val (se inriktning)

200 poängProgramfördjupning (se inriktning)

400 poängGymnasiearbete

100 poängFoto: Freddy Billqvist