Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 04 november 2020

Informations- och medieteknik

Informations- och medieteknikinriktningen är utbildningen för dig som vill arbeta med datorer. Här får du lära dig programmering, datorteknik och hur du gör en modern mobilanpassad webbplats.


Programmeringskurserna är viktiga för att förstå hur datorn fungerar och nödvändig om du vill utnyttja datorns fulla kapacitet.

Under utbildningen kommer du att få lära dig olika programmeringsspråk. De vi använder för kurserna är de som är mest aktuella då du ska läsa kursen. Några exempel på programmeringspråk kan vara Python, Java och JavaScript.

I Datorteknik får du lära sig installera olika operativsystem och nätverk. Du får laborera med IP-adresser och subnätsmask. Du får lära dig kryptera både WLAN och filer. Du får dessutom använda simuleringsprogram. Det är bara din egen kreativitet och arbetsinsats som sätter gränserna för resultaten.

Efter dina tre gymnasieår är du redo för fortsätta studier exempelvis till systemvetare eller civilingenjör vid högskolor som LTH och Chalmers.

INDIVIDUELLA VAL
sammanlagt 200 poäng

Engelska (7) 100 p
Bild och form 100 p
PROGRAM­FÖRDJUPNING
sammanlagt 400 poäng

Entreprenörskap 100 p
CAD (1+2) 100 p
Matematik (4) 100 p
Programmering (2) 100 p
Byggnadsverk 100 p
Akitektur - Hus 100 p

Vill du veta mer?
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter. * (obligatorisk)
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter.

Foto: Frasse Franzen & Colourbox.com