Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 04 november 2020

Samhällsbyggande och miljö

Här får du lära dig att utforma utomhus- och boendemiljöer. Utbildningen ger dig en bra grund om du vill läsa vidare på högskola eller universitet. Du får en inblick i vad olika typer av arkitektyrken, till exempel bygg-, landskaps- eller inredningsarkitekt arbetar med.

Under utbildningen jobbar du med både små och stora projekt. Mycket av studietiden ägnar du åt att arbeta fram skisser, ritningar, modeller och presentationsmaterial.

Du får också lära dig att arbeta i några av de datorprogram som är vanliga i branschen. Du bygger upp din egen portfolio med arbetsprover som du kan använda när du söker vidare.

INDIVIDUELLA VAL
sammanlagt 200 poäng

Engelska (7) 100 p
Bild och form 100 p


PROGRAM­FÖRDJUPNING
sammanlagt 400 poäng

Entreprenörskap 100 p
CAD (1+2) 100 p
Arkitektur – Rum 100 p
Konstruktion (1) 100 p
Matematik 4 100 p
Programmering 1 100 p
Dator- & nätverksteknik 100 p
Webbutveckling 1 100 p

Vill du veta mer?
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter. * (obligatorisk)
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter.

Foto: Björn Holmberg & Freddy Billqvist