Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 29 januari 2020

Teknik 4:e året - Profil informationsteknik

Vi ser dig som ingenjör redan från din första dag på skolan. Du tränas praktiskt i att utveckla tekniska lösningar på små och stora problem. Du utvecklar ett systemtänkande för att förstå samspelet mellan olika delar i ett system och dess betydelse för helheten.


Du tränas i att arbeta i grupp och får prova på olika former av kommunikation med olika parter. Allt för att du ska vara förberedd inför olika situationer då du gör din APL och slutligen examineras som gymnasieingenjör. Din framtida roll i näringslivet kan bli som företagsledare, projektledare, konstruktör planerare, kalkylator, inköpare eller dylikt. Din utbildning är bara början för ett livslångt lärande!

Profilen Informationsteknik har två olika yrkesutgångar.

Profilen riktar sig till dig som vill jobba med utveckling av morgondagens digitala tjänster. För detta krävs god kunskap inom webbutveckling. Du får lära dig grunderna i mjukvarudesign vilket ger dig en bra chans till spännande möjligheter framöver.

Profilen informationsteknik är nationell och har tagits fram tillsammans med teknikföretagen. Den här profilen ska möta arbetslivets behov av gymnasieingenjörer med kunskap inom IT-sektorn.

Du är behörig att antas till det fjärde året, om du har fått ett examensbevis från teknikprogrammet eller annan likvärdig utbildning. Det är möjligt att göra ett studieuppehåll innan det fjärde året påbörjas, dock måste studierna till det fjärde året påbörjas senast det kalenderår du fyller 22 år.

POÄNGPLAN
TEKNIK 4 – VIDAREUTBILDNING


Profil informationsteknik

900 poängUtgång mjukvarudesign
Gymnasieingenjören i praktiken

200 pMjukvarudesign

100 pExamensarbete

100 pGränssnittsdesign

100 pMobila applikationer

100 pWebbserverprogrammering 1

100 pWebbutveckling 2

100 pWebbutveckling 3

100 PProfil informationsteknik

900 poängUtgång nätverksteknik
Gymnasieingenjören i praktiken

200 pInformationsteknisk arkitektur

100 pExamensarbete

100 pDigital kommunikationsteknik

100 pNätverksadministration

100 pNätverkssäkerhet

100 pNätverksteknik

100 pTeknik – specialisering

100 p


Vill du veta mer?
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter. * (obligatorisk)
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter.

Foto: Björn Holmberg & Pelle Jernryd