Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 29 januari 2020

Teknikvetenskap

På inriktningen får du fördjupade kunskaper inom teknik, matematik och fysik och därmed en bra grund för att läsa vidare på teknisk högskola eller universitet. Du får också arbeta med olika arbetsmetoder och verktyg för ingenjörer.


På denna inriktning har du möjlighet att läsa alla gymnasiets matematikkurser. Utifrån ett vetenskapligt förhållningssätt får du planera och genomföra experiment, göra mätningar samt utvärdera och tolka resultat.

Du får också utveckla din kreativitet, initiativförmåga och problemlösningsförmåga; alla viktiga egenskaper för framtidens arbetsliv.

En ingenjör kan arbeta med oändligt skiftande och spännande
arbetsuppgifter. Du kommer att få arbeta med problemlösningar inom tekniska och naturvetenskapliga områden. Kreativitet och uppfinningsrikedom är viktiga egenskaper för en ingenjör och dessa egenskaper kommer du att utveckla under utbildningen.

De flesta tekniska yrken, och framförallt ingenjörsyrket, är sociala jobb där man ofta arbetar i projekt tillsammans med andra, vilket du också kommer att göra på den här inriktningen. Detta är civilingenjörsspåret nr 1.

INDIVIDUELLA VAL
sammanlagt 200 poäng

Engelska (7) 100 p
Bild och form 100 p

 

PROGRAM­FÖRDJUPNING
sammanlagt 400 poäng

Entreprenörskap 100 p
CAD (1+2) 100 p
Mikrodatortillämpningar  (1) 100 p
Programmering (1) 100 p
Dator- & nätverksteknik 100 p
Webbutveckling 1 100 p
Byggnadsverk 100 p
Arkitektur - Hus 100 p

Vill du veta mer?
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter. * (obligatorisk)
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter.

Foto: Freddy Billqvist